wtorek, 11 września 2012

Masło Czosnkowo - Pietruszkowe.



Wystarczy wsypać do blendera garść pietruszki, jeden pokaźny ząbek czosnku,
dosyć dużą ilość soli, trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu i ok. 70-80g masła. 
Masło polecam pokroić na plastry, żeby wszystkie składniki się szybko połączyły i, żeby masy nie trzeba było za długo miksować. Za długie miksowanie grozi powstaniem istnej papki, a nie masła o idealnej konsystencji z wyraźnymi jednak bodźcami smakowymi. Zawsze odstawiam tego typu wyroby na jakiś czas do lodówki, aby "przeszły smakiem".
Coś tak prostego, a tak dobrego!






(Ze względu na dużą zawartość czosnku, nie polecam jeść tego masła na śniadanie :) )

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Witaj, zniechecilas mnie juz na poczatku-kto madry wydziwia na temat tego, ze wlasnie jest poniedzialek? Kazdy dzien zycia jest bezcenny i nigdy nie wiemy czy to nie nasz ostatni.Warto cieszyc sie kazda chwila.I warto przyrzadzac smakowitosci, przez caly tydzien,oczywiscie!
Laila

Unknown pisze...

Dziękuję za słowa krytyki. Uważam jednak, że skupianie się na jednym poście, przy kilku innych jest zbędne.
Pozdrawiam.